top of page

Debatt - Third Culture Kids

Debatt om «Third Culture Kids», med Sarah Zahid, Hamsa Hirzi og Aon Rasa Naqvi

Debatt - Third Culture Kids
Debatt - Third Culture Kids

Tid & sted

15. feb. 2023, 19:00 – 21:00

Deichman Holmlia, Holmlia Senter vei 16, 1255 Oslo, Norway

Om arrangementet

Holmlia Kulturhavn inviterer i samarbeid med Deichman Holmlia og OsloMet til en samtale om og rundt temaet «Third Culture Kids».

Vi har med oss tre aktuelle forfattere: - Sarah Zahid med sin nye diktsamling «Bjørnholt VGS» (2022) - Gatepoet Hamsa Hirzi med «Betongblomst» (2022) - Aon Rasa Naqvi, redaktør for antologien«Third Culture Kids» (2019)

Urban Dictionary definerer Third Culture Kids slik: Folk som har skapt sin egen “personlige kultur”, en blanding av to eller flere or kulturer de ble eksponert for i barndommen. De er ofte flerspråklige, tolerante overfor andre kulturer, og flinke til å tilpasse seg nye miljøer.

Program: Sosialantropolog Monika Grønli Rosten fra Oslomet innleder om aktuell forsking på feltet. Forfatterne leser fra bøkene sine og deler erfaringer med å vokse opp med flerkulturell bakgrunn. Vi snakker om forventingspress fra familie, storsamfunnet og venner - men også om ressurser, kulturell kapital og kreativitet som ligger i det å være en Third Culture Kid.

Det vil være gratis mat og drikke gitt av Deichman Holmlia.

Om deltakerne: Monika Grønli Rosten er sosialantropolog og forsker II ved Ungdomsseksjonen ved NOVA/OsloMet. Rosten har doktorgrad fra Universitetet i Oslo (2015) hvor hun skrev om sted og tilhørighet blant ungdom og unge voksne basert på langvarig etnografisk feltarbeid i Groruddalen. Rosten har forsket på temaer som oppvekst og ungdomskultur, skole og fritidssektor, områdeløft og lokalsamfunn, kjønn og identitet, samt seksualitet, vold i nære relasjoner samt metode og med-forskning.

Sarah Zahid er en norsk-pakistansk forfatter, samfunnsdebutant og politiker. Zahid studerer jus ved Universitetet i Bergen og er Oslo-spaltist for Aftenposten. Hun debuterte i 2018 med diktsamlingen La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve og er aktuell med boka «Bjørnholt VGS» gitt ut på Flamme Forlag

Hamsa Hirzi er oppvokst på Mortensrud, født i Somalia og ga ut diktsamlingen «Betongblomst» uten forlag i ryggen i 2022 og arbeider nå med sin debutroman som skal gis ut på Bonnier.

Aon Raza Naqvi er en mann med mange roller som forfatter, tekstforfatter, poet, prosjektleder, kreativ lead, programleder, redaktør, social executive og designer. Han har gitt ut boka «Third Culture Kids» som er en bok han selv ønsker skulle vært skrevet da han var ung.

Moderator: Einar Idsøe Østevik Eidsvåg, prosjektleder i Holmlia Kulturhavn og sertifisert mangfoldsleder via SEEMA.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Anthonstiftelsen

Del på sosiale medier

bottom of page